Undersidor:

Bakgrund

Hämtad från Wikipedia.

Född 30 maj 1945, i Timisoara, Rumänien. Svensk regissör, teaterchef och professor i musikalregi. Han startade musikalregi-utbildning vid Göteborgs universitet 1991 och vid August Everding Academy 1998.

Georg fick 1984 Örebro läns landstings kulturstipendium och två år senare Palmærpriset.
Han har även erhållit Uno "Myggan" Ericsons pris till bästa svenska musikalregissör och 1998 valdes Malvius till Årets regissör i Estland.

Georg Malvius har bl a regisserat Cabaret, M.Butterfly, Zorba, La Cage Aux Folles, Nicholas Nickleby, Miss Saigon, West Side Story, Rent, Hair och Evita.

Hösten 2010 regisserar han "Les Misérables" på Åbo Svenska Teater i Finland

GEORG MALVIUS, 1982-85 teaterchef för Länsteatern i Örebro

Georg MalviusDet finns många sätt att hjälpa medmänniskor till ett bättre liv. Som teaterchef i Örebro gjorde jag mitt bästa att förvärkliga en av mina grundtankar: att alla skall kunna ta del av teater. Syntolkning var en viktig del av.

Egentligen borde detta vara en självklarhet för alla teatrar mm. Man kan mycket lätt syntolka föreställningar .

Iden är enkel. I min barndom fick jag lyssna på direktsända föreställningar via radio. En röst berättade om dekoren, kläder mm. Och då och då gav den lite information om vad som hände på scenen. Jag älskade att lyssna på det och kunde se allt som hände utan att jag var närvarande på teatern.

Det är just den tanken jag försökte förvärkliga men också att i början av föreställningen de synskadade fick träffa skådespelarna hör deras röster och känna på deras ansikte.

Jag hoppades att Örebro skulle bli ett exempel till övriga teatrar.

Georg Malvius